Varaa vuorosi netistä!

Historiaa

1970-luvulla harrastusmuotona suosiotaan nostanut tennis kärsi pahasti sisähallien puutteesta. Helsingin kaupunki oli jo 60-luvun alussa suunnitellut Talin Urheilupuistoon yhdistettyä tennis- ja keilahallia, mutta vuosikymmenen lopun metrohanke vaati isomman rahallisen panostuksen ja hanke pistettiin hyllylle. Pettymyksestä rohkaistuna Helsingin Verkkopalloseura (HVS) päätti ottaa aloitteen omiin käsiinsä ja näin Helsingin Tennistadion Oy sai alkunsa.

Talin Tenniskeskuksen ensimmäinen rakennusvaihe valmistui vuonna 1976 ja kahdeksan tenniskenttää ja kaksi sulkapallokenttää sisältävä halli avasi ovensa pelaajille 13.11.1976.

Tenniskeskuksen vuonna 2010 toteutetun kuudennen laajennushankkeen valmistuttua hallin pinta-ala on 18505 m2 ja hallissa on yhteensä 22 sisätenniskenttää. Näin ollen tenniskeskus on todennäköisesti Euroopan suurin tennishalli ja tiloiltaan yksi edustavimmista. Ulkokenttien pinta-ala on noin 7500 m2 käsittäen 11 ulkokenttää, keskusulkokentän olleessa varustettuna noin 1400 hengen katsomotiloilla.

Tenniskeskuksen erinomaiset ja viihtyisät tilat ovat taanneet koko toiminnan ajan korkean käyttöasteen kohtuullisilla kenttävuokrilla. Menestyksellisen toiminnan ja vakaan talouden ansiosta Tenniskeskusta on voitu vuosien varrella laajentaa ja kehittää sekä huolehtia tilojen peruskorjauksista.

Talous

Helsingin Tennisstadion Oy:n liikevaihto on 1 910 000 euroa , josta kenttävuokrina tulee noin 1 580 000 euroa ja yhtiön hoitaman tennisshopin liikevaihto on noin 270 000 euroa ja muiden tilojen vuokrista ja muista palveluista kertyy noin 60 000 euroa. Yhtiöllä on yli 400 osakkeenomistajaa.

Henkilöstö

Yhtiön palveluksessa on seitsemän toimihenkilöä. Siivouspalvelut sekä kiinteistöhuollon palvelut ostetaan yrityksiltä ja kahvilatilat on vuokrattu yrittäjille. Tenniksen kurssi- ja valmennustoimintaa sekä tenniskilpailutoimintaa hoitavat yhtiöltä vuokratuilla kentillä Talin Tenniskeskuksessa toimivat tennisseurat ja tenniskoulut.

Yhtiön hallituksen puheenjohtajana on pääjohtaja Martti Enäjärvi ja yhtiön toimitusjohtajana toimii Pekkä Mäkelä.

Tavoitteet

Yhtiön tavoitteena on ollut koko toiminnan ajan luoda hyvät edellytykset tenniksen tavanomaiselle harrastamiselle, tenniksen kilpailutoiminnalle ja valmennus- sekä kurssitoiminnalle.

Talin vaikuttaja: Jussi Neste

© Talin Tenniskeskus 2021